Instagram nu mai este deja o aplicație de distribuire a fotografiilor

Instagram

Pe măsură ce mai multe platforme de socializare se adaptează la obiceiurile schimbătoare ale utilizatorilor, Adam Mosseri, a anunțat recent că aplicația se îndepărtează de a fi o aplicație de distribuire a fotografiilor . 

În schimb, platforma își va îmbunătăți caracteristicile în patru domenii cheie: creatori, video, cumpărături și mesagerie, a spus Mosseri acum o săptămână într-un videoclip. 

Mosseri a menționat că pandemia COVID-19 a accelerat trecerea comerțului de la offline la online cu câțiva ani, prin funcțiile sale de cumpărare.

În anunțul său video, Mosseri a citat succesul unor concurenți precum TikTok, YouTube și platforme mai mici, ca parte a motivului pentru care s-a concentrat mai mult pe video. În lunile următoare, rețeaua socială va experimenta recomandări – începând cu partajarea conținutului către consumatori, chiar și din conturi pe care nu le urmăresc, pe baza temelor de care sunt interesați, a spus el. 

„Oamenii caută Instagram să se distreze, există o concurență dură și mai sunt multe de făcut. Apoi trebuie să acceptăm asta. Și asta înseamnă schimbare”, a spus Mosseri. 

Instagram a luat câteva idei de pe alte platforme precum TikTok și Clubhouse. Clubhouse, înființat la începutul anului 2020, oferă camere de chat audio live și a lansat recent un instrument de plată directă pentru colectarea de sfaturi de la utilizatori. În mod similar, Instagram și-a lansat funcția de camere în martie pentru a permite până la patru utilizatori să chateze în direct simultan. Luna trecută, Instagram a dezvăluit și funcții care îi ajută pe creatori să-și monetizeze publicul. 

Între timp, TikTok a făcut echipă cu Shopify în toamna anului trecut, pentru a introduce instrumente de comerț electronic în aplicație. Instagram a lansat funcția Shopping in Reels în decembrie pentru a permite vânzătorilor și influențatorilor să eticheteze produsele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *