TikTok a trecut de 1 miliard de utilizatori activi pe lună

TikTok a depășit pragul de 1 miliard de utilizatori activi pe lună – potrivit unui anunț oficial făcut, luni, de rețeaua socială chinezească bazată pe filmulețe foarte scurte.

„Peste 1 miliard de oameni din întreaga lume vin acum pe TikTok în fiecare lună pentru a se distra învățând, amuzându-se sau descoperind ceva nou. Suntem onorați să-i fim casă comunității noastre foarte diverse, de familii, firme mici și creatori, care ulterior care se transformă în starurile noastre preferate” – spune TikTok.
La data de 19 mai 2021, compania chineză și-a lansat și în România serviciul de publicitate online TikTok for business. La noi, distribuitorul serviciilor TikTok de marketing pentru companii este firma Httpool, care stă în spatele și altor platforme online: Facebook, Spotify, LinkedIn.

Potrivit unui studiu realizat de startup-ul românesc de marketing online Planable, în prima jumătate a anului 2021, „companiile au început să-și transfere resursele de la rețelele tradiționale de socializare”, cum ar fi Facebook, Twitter sau Linkedin, către platformele axate pe conținut video, cum ar fi TikTok.
TikTok „începe să devină un canal de interes sporit pentru brand-uri”, care încearcă să ajungă la consumatorii din generația Z, tinerii născuți între anii 1997-2012.

Astfel, Facebook a înregistrat o reducere de 16% a numărului de postări per utilizator, Twitter are o scădere de 21%, iar LinkedIn o reducere de 2% comparativ față de prima jumătate a anului 2020, conform studiului  Planable.
Potrivit lui Cristian Manafu, unul dintre cei mai cunoscuți marketeri online de la noi, în România, TikTok a întrecut Instagram, la numărul de utilizatori, încă în decembrie 2020. Manafu spune că TikTok avea atunci 5,36 milioane utlizatori în România, iar Instagram, 5,053 milioane. El a folosit datele de pe platforma de marketing Napoleon Cat.

La nivel mondial, însă, TikTok este încă în urma Instagram – aplicație socială bazată pe imagini deținută de Facebook. Potrivit datelor de pe Statista, în iulie 2021, Instagram avea 1,38 miliarde de utilizatori în întreaga lume.

În România, cele mai populare conturi de TikTok sunt:

  • Andra Gogan – 8,3 milioane followers
  • Ninjagirldraws – 3,1 milioane followers
  • Cătălin Ionuţ – 2 milioane followers

Aplicația TikTok a fost lansată în septembrie 2016, în China, sub numele de Douyin. Din 2017, rețeaua socială s-a extins la nivel internațional sub numele de TikTok. Aceasta a atras mai ales publicul tânăr, care se plictisește repede.
Aplicația este deținută de compania de servicii online ByteDance, fondată în anul 2012, de antreprenorul chinez Zhang Yiming, care avea 29 de ani atunci. Între timp, el a ajuns la o avere estimată la 36 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *