Află de ce audio devine următorul trend în Marketingul Digital

Sunetul poate fi un mediu subevaluat, dar acest lucru se schimbă rapid, conform unei noi discuții de la The Drum și platforma de podcasting Acast, care face parte din Festivalul de transformare creativă The Drum.

„Puteți închide ochii, dar nu vă puteți închide urechile – sunetul este mereu prezent în jurul nostru”, a afirmat Jack Preston, directorul Acast Creative din Marea Britanie și SUA.

„Sunetul este subevaluat în comparație cu o mulțime de medii vizuale, dar cred că lucrurile se schimbă. În ultimul deceniu, proliferarea difuzoarelor inteligente, căutarea vocală și podcast-urile fac sunetul mult, mult mai relevant. Și mărcile trebuie să se adapteze la asta.”

El și colegul său, Dr. Rupy Aujla, de la podcastul Doctor’s Kitchen, s-au concentrat asupra apariției brandului sonor, a obiceiurilor în schimbare ale ascultătorilor de podcasturi, a publicității și a modului în care brandurile ar trebui să utilizeze brandingul audio și podcasting ca parte a mixului lor media.

Preston a adăugat că digitalul a permis mărcilor să obțină mai mult de la audio, nu numai creșterea obiceiurilor de ascultare, ci și datorită faptului că analiza face audio mai responsabil și mai generabil.

„Pentru mărci, este foarte bun, deoarece puteți utiliza diferite date, cum ar fi ora, locația și vremea pentru a personaliza creativitatea”, a explicat Preston.

Aujla a adăugat că o astfel de abordare a beneficiat și ascultătorul: „În calitate de creator, vreau să mă asigur că persoana care își donează cel mai valoros activ – timpul său – primește cât mai multă valoare. O publicitate mai bine organizată în funcție de locația lor geografică sau de personalitatea lor este un lucru grozav. ”

Campania promovează noua gamă de alimente pentru grătar a supermarketului și include diferite înregistrări.

„Este o experiență de ascultare uimitoare”, a spus Preston. „Puteți auzi mâncarea sfărâind, puteți auzi vântul din copaci, păsările, se simte ca și cum ați fi de fapt acolo. Este o experiență foarte plăcută în comparație cu un anunț cu voce standard. Momentele în care mărcile își iau timpul și grija de a investi în creativitate pot da cu adevărat roade.

În timp ce mărcile ar trebui să investească în branding sonor și audio ca parte a planului lor media, ambii comisari au emis o notă de precauție cu privire la scufundarea în ceea ce devine rapid o piață sofisticată.

Aujla a spus că este important ca mărcile să aibă încredere în creatorii cu care colaborează. „Mărcile trebuie să aibă încredere în creatori pentru a veni cu idei despre care știu că se vor potrivi publicului lor și vor oferi valoare”, a spus el.

„Îmi cunosc publicul destul de bine. Nu primesc doar feedback pe podcast, ci și pe rețelele sociale și prin buletinul nostru informativ. Știu ce tip de reclamă sau ce fel de conținut voi oferi publicului.”

„Douăzeci și opt de minute de atenție individuală asupra unui conținut de marcă – chiar te-ai lupta să obții asta oriunde altundeva”, a spus Preston.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *