5 instrumente Obligatorii de Marketing pentru orice Afacere

1. Google Analytics

Google Analytics este un instrument esențial de marketing pentru orice afacere. Mai exact este un software complet gratuit care oferă informații valoroase despre persoanele care îți vizitează site-ul web și despre cum interacționează ei cu acesta.

Datele de referință pe care Google Analytics ți le pune la dispoziție, includ numărul de vizitatori ai site-ului, de unde provin aceștia, cuvintele-cheie pe care oamenii le folosesc în Google pentru a-ți găsi site-ul, cât timp petrece fiecare utilizator pe site-ul tău și ce pagini vizitează.

2. Facebook Pixel

Facebook Pixel este un must în promovarea eficientă a afacerii în mediul online. Acesta permite să utilizezi semnale care te ajută să îți cunoști publicul unic, mai exact, comportamentele și preferințele audienței tale. 

Aceste semnale îți pot oferi toate datele de care ai avea nevoie pentru a construi segmente de public personalizate. Astfel, te asiguri că campaniile tale sunt concepute și distribuite celor care cel mai probabil vor cumpara de la propria ta afacere.

3. SEMrush

SEMrush este un alt instrument de Marketing Digital de top pentru orice afacere, pe care îl poți folosi pentru a-ți planifica și monitoriza toate strategiile SEO. Îți permite să cauți cuvinte-cheie relevante pentru site-ul tău web, să analizezi strategiile SEO ale concurenților și să creezi o pagină web și un conținut de blog prietenos cu SEO.

Pe lângă SEO, SEMrush te poate ajuta și cu campaniile publicitare PPC (plată-pe-click), sporindu-ți astfel vânzările afacerii. Este un software cuprinzător care poate satisface atât nevoile SEO, cât și SEM, cum ar fi analiza backlink, informații organice despre trafic, audit de conținut, cercetare competitivă și multe altele.

4. MailChimp

MailChimp este o platformă de marketing integrată all-in-one. Aceasta este destul de populară pentru capacitatea sa de a crea campanii semnificative de marketing prin e-mail. Poți folosi acest software pentru a redacta e-mailuri profesionale pentru clienții tăi și pentru a stimula vânzările.

Șabloanele de e-mail pre-proiectate și generatorul de glisare și plasare facilitează crearea de e-mailuri captivante în cel mai scurt timp. În plus, poți gestiona mai multe campanii de e-mail folosind MailChimp. De asemenea, le poți urmări pe fiecare în timp real pentru a te asigura că toate eforturile tale aduc rezultatele dorite.

5. Call Tracking

Urmărirea apelurilor (Call Tracking) este un alt instrument smart care arăta ce conținut de marketing generează apeluri și care nu. Aceste informații te ajută să îți îmbunătățești anunțurile și să îți planifici bugetul publicitar. Urmărirea apelurilor telefonice elimină presupunerile. Te ajută să iai decizii de marketing bazate pe date reale și îți oferă informații valoroase care îți vor ajuta afacerea să prospere. 

Cum functioneazã? Urmărind conversia prin apeluri telefonice – activităților de marketing specifice li se atribuie numere unice, astfel încât acestea să poată fi măsurate separat. Sistemele de urmărire a numărului de telefon înregistrează câte apeluri primește fiecare număr, iar unele permit chiar și înregistrarea apelurilor telefonice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *