20 Idei pentru a câștiga Încrederea Clienților

1. Focusează-te pe crearea unui produs sau serviciu de calitate

Primul pas pentru a câștiga încrederea clienților este crearea unui produs util. Gândește-te la nevoile clienților țintă și crează produse sau servicii care să le satisfacă nevoile. Asigură-te că comercializezi produse utile și accesibile în utilizare, deoarece acest lucru crește probabilitatea ca oamenii să mai apeleze la compania ta în viitor și să devină chiar clienți fideli.

2. Accentuează valorile companiei tale

O altă regulă esențială pentru a câștiga încrederea clienților este să evidențiezi valorile companiei tale. Ai putea crea un raport al valorilor și ar fi bine să întreprinzi măsuri care reflectă aceste valori. Prin reflectarea valorilor și prin acțiunile ulterioare, compania ta va părea mai autentică pentru clienți și la sigur va emana încredere.

3. Creează o relație și o conexiune puternică cu clienții

Următorul pas pentru construirea încrederii clienților este crearea de relații puternice cu aceștia. Formează relații puternice prin următorii pași: stabilește o conexiune; dă dovadă de empatie; valorifică aprecierea clienților și cere feedback de la ei.

4. Stabilește așteptări realiste

Clientul va căuta întotdeauna așteptări realiste de la tine. Acesta este motivul pentru care ar trebui să fii atent atunci când stabilești termeni limită pentru un anumit serviciu. Aproape 90% dintre proiecte durează mai mult decât timpul alocat. Deci, trebuie să iai în considerare noțiunea de timp suplimentar în momentul când planifici, asigurându-te că îndeplinești raportul așteptări-realitate.

5. Ajută clienții să rezolve problemele

Un alt pas important în construirea și menținerea încrederii este ajutarea clienților să rezolve problemele printr-un serviciu sau instrument de suport și asistență destinat lor. Dacă un client întâmpină probleme cu produsul sau serviciul tău, asigură-te că ai soluțiile și timpul necesar pentru a te implica în rezolvarea acestora. 

6. Împărtășește cele mai bune metode și practici de folosire a produsului

Cine cunoaște produsul și industria mai bine decât tine? Așa este – doar tu. De aceea, poți câștiga încredere în ochii clienților, împărtășind sfaturi utile și cele mai bune practici despre utilizarea optimă a produselor achiziționate.

7. Ține-te de promisiuni 

Acest concept se referă mai exact la respectarea timpului cuiva, dar și la alte criterii precum: respectarea promisiunii de reluare a legăturii cu clientul; prezența și punctualitatea la întâlnirile cu ei; discuții în mod regulat despre progresul înregistrat până la termenul limită stabilit.

8. Fii accesibil

Oferă mai multe posibilități prin care un client vă poate contacta pentru asistență sau întrebări – centru de apel, e-mail, Facebook, Twitter etc.

9. Fii activ si vizibil pe toate platformele

Unul dintre punctele forte ale creșterii vizibilității prin intermediul rețelelor sociale este emanarea încrederii către audiență. Petrece timpul adăugând conținut interesant și util, interacționând cu noii și foștii urmăritori, postând imagini și videoclipuri sau ținând clienții la curs cu știri și informații actualizate.

10. Afișează în mod vizibil datele de contact

Atașează-le pe fiecare pagină a site-ului tău. Crează un mediu accesibil ca ulterior clienții mai ușor să îți găsească datele de contact, pentru a te suna sau a-ți scrie un mesaj, email.

11. Nu îți autopromova în exces business-ul sau serviciul

Faptul că cunoști serviciile de calitate pe care le prestează firma ta și dorești să accentuezi aceasta de unul singur de fiecare dată, nu te pune într-o lumină bună. Lasă loc mai mult pentru recunoașterea și aprecierile din partea clienților, ceea ce la sigur va constitui o temelie mai solidă de încredere.

12. Fii transparent

Transparența este esențială pentru menținerea încrederii clienților. Publică informații detaliate despre produsul sau serviciul tău. Arată cum funcționează compania ta în culise.

13. Prezintă clienților mai multe opțiuni și oferă-le dreptul de a alege

Propune-i clientului gama de opțiuni pe care o deții. Dă-i de înțeles că nu trebuie să facă ceva ce nu vrea. În acest caz, clientul va căpăta încredere în tine și serviciul tău. Fă întotdeauna clientul să creadă că are de ales, în timp ce îl poți influența să aleagă ceea ce vrei tu de fapt, dar fără a-l face să-și piardă încrederea.

14. Fii convingător, dar nu în mod exagerat

Poți fi convingător, dar cea mai mare greșeală este să exagerezi. Trebuie să convingi clientul, dar dacă clientul simte că îl forțezi să facă ceva, nu va avea niciodată încredere în tine. Pentru a le câștiga încrederea, încearcă să-i convingi fără a-i forța să facă ceva. Oferă clientului posibilitatea de a alege. În primul rând, încearcă să înțelegi nevoia clientului și apoi fă-lă să înțeleagă cum produsul sau serviciile tale îl pot ajuta.

15. Oferă programe de loialitate

Oferirea de programe de loialitate clienților existenți, care sunt deja interesați de produsele tale, întărește și mai mult legătura cu afacerea ta și le crează un sentiment plăcut de apreciere. Oferirea de beneficii, cum ar fi informațiile privilegiate, ofertele exclusive și reducerile speciale sunt doar câteva dintre exemple. Poți încerca diverse programe pentru a compara ce prezintă un interes mai mare pentru ei.

16. Răspunde rapid pe rețelele sociale

Când un client te contactează prin intermediul rețelelor sociale, ar trebui să răspunzi în câteva minute – nu trebuie sa îți ia ore sau zile. Monitorizează-ți în mod constant canalele de social media.

17. Republică recenziile și părerile pozitive ale clienților

O idee minunată de a crea o imagine bună este de a publica recenzii și păreri pe site-ul web, blog sau rețele sociale. Dacă cunoști anumiți clienți care au avut o experiență grozavă cu compania ta, îi poți contacta personal pentru a le sugera să creeze un videoclip sau o postare pe blog despre aceasta.

18. Nu șterge toate feedback-urile negative

Nu poți mulțumi pe toată lumea – aceasta este pur și simplu realitatea din mediul afacerilor. Clienții înțeleg asta, așa că nu te grăbi să ștergi feedback-urile negative care vin la adresa ta. Acestea, de fapt, ajută la creșterea credibilității față de un produs sau serviciu. În schimb, folosește ocazia pentru a arăta că îți pasă de fiecare dintre clienții tăi, oferind răspunsuri la recenziile negative.

19. Distribuie testimoniale de la clienți mulțumiți

Această dovadă socială de la alții va ajuta la construirea și creșterea încrederii a potențialilor clienți în a colabora cu tine și afacerea ta.

20. Menține o imagine bună a companiei

Menținerea unei reputații pozitive a companiei este cheia ce îți deschide ușa către clienți și încrederea lor. Aceasta o puteți face prin menținerea unor standarde înalte în ceea privește produsul sau serviciul prestat și angajarea sau instruirea unui personal calificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *